Предсједник општине Беране, Драгослав Шћекић одржао је састанак са директором Kаритаса Црне Горе, Марком Ђеловићем. Том приликом договорено је потписивање Меморандума о сарадњи и партнерству.

Директор Kаритаса је упознао предсједника Шћекића да је Општина Беране обухваћена Пројектом „Превазилажење предрасуда и промоција нових модела радне снаге и социјалне интеграције особа са инвалидитетом у Босни Херцеговини и Црној Гори“. У циљу унапређења квалитета живота особа са инвалидитетом и стварања могућности за њихово професионално ангажовање основаће се социјално предузеће у којем би се пружале услуге копирања, штампања брошура, позивница, каталога и др.

Општина Беране је увијек имала добру и коректну сарадњу са организацијом Kаритас, која је показала своју хуманост и у прошлогодишњим догађајима након поплава које су нанијеле огромне штете, како на локалној инфраструктури тако и грађанима. Каритас Црне Горе је тада пружио помоћ значајном броју домаћинстава. Предсједник се овом приликом у своје име и име грађана захвалио на пажњи која је у тим немилим данима указана.

Предсједник Шћекић је такође исказао задовољство што предстоји реализација Пројекта у којем ће запошљење добити особе са инвалидитетом и што ће им се пружити прилика да постану равноправни чланови друштва.

Састанку су присуствовали Лидија Вулевић, канцеларија Каритаса – Беране, Младен Стијовић, в.д. секретар за општу управу и друштвене дјелатности и Дубравка Јованчевић , руководилац Службе Предсједника .