Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић и менаџер Дарко Стојановић присуствовали су првом црногорском Телетону, који  су покренуле и организовале шест телевизија, а који је синоћ уприличен у хотелу Хилтон у Подгорици.

На првом црногорском Телетону за лијечење дјеце обољеле од карцинома, који је симболичним новчаним средствима подржала и Општина Беране, прикупљено  је 367.374 еура.

На донаторски број  јављали су се бубњар Драгољуб Ђуричић, глумица Варја Ђукић, спортиста Дејан Златичанин, рукометашице Катарина Булатовић, Милена Кнежевић, бивша рукометна звијезда Бојана Поповић, кошаркаш Владо Шћепановић, пјевач Бобан Рајовић, музичар Жути Серхатлић, фудбалски селектор Љубиша Тумбаковић, писац Балша Брковић, пјевач Сергеј Ћетковић, глумац Боро Стјепановић и разговарали са свима који су успјели да добију везу.

Разговори су били ограничени на два минута, па су грађани на тај начин могли да донирају по два еура. Осим позивом ка броју 1511, грађани су могли донирати 1 еуро слањем поруке садржине 5 на 14543.