Изложба скулптура “Кад дрво проговори” ауторa Зорана Миловића отворена је у суботу 21. јула у галерији Полимског музеја.

“Господин Зоран Миловић је спортска и умјетничка легенда Берана. Није случајно што је на Дан општине, 21. јул, организована ова изложба, јер морам подсјетити да је управо Зоран Миловић добитник  престижне награде “21. јул” – казала је на отварању директорица Полимског музеа Виолета Фолић.

Изложба “Кад дрво проговори” обухвата 19 скулптура, јасних контура рађених у дрвету, а умјетност Зорана Миловића је умјетност душе, пуна поетских приказа пренијетих на дрво, казао је предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, отварајући изложбу.

“Његови радови израз су једне лирске душе који приказују поштовање традиције и дају смјернице о ономе о чему ми као друштво треба да мислимо. О његовим радовима говорили бројни критичари и то искључиво ријечима хвале. Нама свима је за понос што имамо оваквог умјетника у граду” -казао је  Шћекић.

Миловић је имао преко двадесет самосталних изложби у Црној Гори и региону, али ни чињеница да већ десети пут излаже у свом граду није умањила  умјетниково узбуђење и задовољство : “мени остаје само да вас се захвалим што сте овдје у оволиком броју, видим пуно пријатеља и познаника, не знам како да опишем ово што осјећам. Мислим да сви можете то да видите” – скромно се захвалио бројној публици.