Поводом пријатељских утакмица пионира ФК Беране против фудбалера Партизана и Рада у Београду, предсједник општине Драгослав Шћекић организовао је пријем за ове младе момке, њиховог тренера Нова Цимбаљевића и спортског радника Милутина Стешевића, који је био и организатор овог спортског догађаја.

Наиме, пионири су прву утакмицу изгубили резултатом 4:0 од Партизана, док су у другој били бољи од Рада (3:2).

Предсједник Шћекић поздравио је госте и пожелио им добродошлицу. У разговору који је услиједио истакао је да ће Општина Беране давати пуну подршку ФК Беране, као и другим спортским колективима чији спортисти представљају наш град на најбољи начин.

„Беране је поносно на своје младе спортисте и ми чинимо, као локална управа, колико можемо да им помогнемо. Данашњи пријем је потврда нашег опредјељења да млади људи не буду на улици већ да се баве спортом, те ни у наредном периоду неће изостати подршка Општине“, казао је предсједник и поручио пионирима да наставе и убудуће са добрим играма јер ће само тако доћи до великих резултата.

На састанку је било ријечи и организовању великог турнира у малом фудбалу у Беранама који би окупио екипе не само из Црне Горе већ и шире.

Фудбалери и стручни тим имали су ријечи захвалности за данашњи пријем и подршку Општине Беране.

Пoдршку фудбалерима током утакмица у Београду пружили су наши Беранци: Предраг Јушковић, генерални секретар РК Партизан, Александар Шћекић, фудбалски репрезентативац и првотимац Партизана, Предраг Пејовић, бивши тренер ФК Беране, и Раденко Раденовић који је је обезбиједио услове за други дан боравка пионира у српској престоници.

Пријему код предсједника присуствовали су Горан Фолић, секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, и Зоран Јојић, савјетник предсједника.