У МЗ Лубнице – село Бастахе асфалтиран је пут од скретања према Лубницама до постојећег асфалта. Дужина ове дионице је 620 метара. Радове је обишао предсједник оштине Драгослав Шћекић заједно са сарадницима, директором Агенције за изградњу и развој Миром Вешовићем и начелником Службе заштите и спашавања Тихoмиром Богавцем.

Предсједник обишао асфалтирани пут у селу Бастахе

Он је изјавио да је пут у овом мјесту само један у низу који је добио нови изглед у последњих неколико мјесеци.

„Асфалтирањем ове дионице рјешава се дугогодишњи проблем мјештана села али и свих осталих грађана који пролазе овим путем. Асфалтирање и санација улица у градском језгру и путева на сеоском подручју наставиће докле год не буде завршен започети посао и временски услови буду то дозвољавали“, казао је предсједник Шћекић.

Предсједник обишао асфалтирани пут у селу Бастахе

Подсјетио је да је Општина Беране у сарадњи са Министарством пољопривреде и руралног развоја и ИФАД – ом започела реализацију радова на асфалтирању путних праваца на сеоском подручју.

„У оквиру РТЦП пројекта биће асфалтирано седам путних праваца, у шест села у нашој општини. Такође у оквиру истог пројекта биће извршена комлетна санација и реконструкција водовода у селу Загорје“, закључио је предсједник.