Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац организовао је пријем за чланове бенда беранске Гимназије ,,Алт“, у саставу Ања Боричић, Анастасија ПековићЛеа Аговић, Теодора Фатић и Магдалена Трифуновић,   на челу са ментором  Драганом Бубањом. Пријем је уприличен поводом успјеха који су чланови бенда постигли на недавно одржаном такмичењу Гитаријада ,,Danilovgradation 2“ у Даниловграду.

На недавно постигнутом успјеху и добијеном максималним броју поена од свих чланова стручног жирија, предсједник Богавац упутио је члановима бенда и ментору најсрдачније честитке у нади да ће ово бити само један у низу успјеха. Он је истакао да ће Општина Беране као и до сада имати слуха и пружити помоћ у организационом и финансијском дијелу. У складу са мјерама Министарства здравља у циљу спречавања пандемије ЦОВИД- 19 , како је истакао Богавац, Општина Беране ће у сарадњи са јавним установама  и ове године организовати Беранско културно љето, те да је овај бенд добродошао да својим репертоаром употпуни највећу беранску манифестацију културног  типа. Како би олакшао рад и функционисање првог женског бенда после 52 године у нашем граду  и дао им вјетар у леђа за будући рад, предсједник Богавац обећао је набавку дијела музичке опреме која је неопходна за пробе и наступе.

Ментор Бенда Драган Бубања изразио је захвалност предсједнику Богавцу и локалној самоуправи на подршци коју годинама уназад добијају и изложио предлог да се убудуће гитаријада организује и у Беранама . Тиме би се  промовисали, поред  локалног ,  и други рок бендови, односно овај музички правац, додао је Бубања.

Предсједник Богавац са задовољством прихватио је предлог , који ће, како је казао,  у наредном периоду заједнички темељно разрадити са надлежнима локалне управе из ове области.

Члановима Бенда и ментору овом приликом уручена је симболична новчана награда поводом постигнутог успјеха у Даниловграду .

Састанку је присуствовала и савјетница за информисање у Служби предсједника Ирина  Зечевић.