Предсједник Општине Беране, Тихомир Богавац угостио је представнике Рукометног савеза Црне Горе (РСЦГ) – директора рукометне репрезентације Драшка Мрваљевића, члана управе Максима Шћекића, као и тренере кадетске репрезентације Марка Мартиновића и Александра Рогановића.

Општина Беране ће и након мог ступања на дужност предсједника, а у корист наших младих спортиста и Берана које је препознато као град спорта, наставити добру сарадњу са РСЦГ, те смо у то име и упутили званичан позив предсједнику савеза Петру Каписоди да нас посјети. Наш приоритет је да рукомет у Беранама вратимо у дане старе славе, па је у складу са тим, на иницијативу бившег предсједника Општине Драгослава Шћекића, локална управа основала РК „Беране 1949“ који се такмичи у Првој лиги„, казао је Богавац.

Мушка кадетска репрезентација Црне Горе је на тродневним мини припремама у нашем граду, те тим поводом, а на иницијативу нашег Беранаца Максима Шћекића, организован је састанак на којем је разговарано о унапређењу рукомета и уопште сарадње у области спорта између РСЦГ и Општине Беране. Кадетски репрезентативци су током боравка у нашем граду одиграли три припремне утакмице са рукометашима РК „Беране 1949“.

У разговору предсједника Богавца са представницима Савеза било је ријечи о активностима Општине у минулом периоду, око развоја спортске инфраструктуре, захваљујући којој Беране посједује услове за одигравање како националних, тако и међународних утакмица.

После изградње савремене Спортске хале у Беранама и реновирања источне трибине Градског стадиона, у плану је ове године почетак радова на реконструкцији западне трибине. Тиме ће, како је навео предсједник Општине, бити употпуњена спортска инфраструктура чиме ће се створити најбољи услови за тренинге како за колективне, тако и за индивидуалне спортове.

„Завршена је израда пројектне документације и кренуће се у расписивање тендера за прву фазу радова на реконструкцији западне трибине Градског стадиона“, истакао је Богавац, објашњавајући да ће се пројекат реализовати у партнерском односу Фудбалског савеза Црне Горе и Општине Беране.

Предсједник Богавац се захвалио представницима Рукометног савеза Црне Горе на подршци коју пружају  на плану афирмације и развоја рукомета у Беранама.

„Сусрети са представницима спортских савеза најбоља су прилика да се чује и њихово мишљење о стању у спорту у Црној Гори, а Општина Беране ће учинити све, у складу са својим могућностима, како би унаприједили сарадњу и услове за бављење рукометом у Беранама“, казао је Богавац и подсјетио да је Општина и ове године предвидјела Буџетом средства за област спорта.

Секретар за спорт у Општини Беране Горан Фолић подсјетио је да је недавно у Беранама на припремама био и ЖРК „Будућност“ из Подгорице, као и да истим поводом током године долазе и клубови и из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине…

Фолић је подсјетио да су четири млада рукометаша, који играју за РК „Беране 1949“, на ширем списку селектора кадетске репрезентације Црне Горе и то играчи Милан Нишавић, Радош Премовић, Елдан Кастра, као и голман Лука Ђуричанин.

Предсједник РК „Беране 1949“ Драгић Вукић захвалио се представницима Савеза на посјети и исказао задовољство што су одабрали да у Беранама овога пута буду на припремама.

Рукометни савез ће, саопштено је, као и до сада подржати сваку акцију локалне управе око унапређења услова за развој рукомета у Беранама.

Уз захвалност на исказаној подршци, представници РСЦГ су изразили наду да ће се добра сарадња наставити и убудуће.

Упознали су предсједника са актуелном ситуацијом у њиховом савезу, будућим плановима, начину рада са млађим категоријама и о проблемима са којима се сусрећу у свом раду.

Предсједник Богавац је гостима из РСЦГ уручио пригодне поклоне.

Састанку је присуствовао шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић.

Након састанка, гости су заједно са представницима Општине обишли објекте спортске инфраструктуре у Беранама.