Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац позвао је све грађане на смиривање тензија, након инцидента од синоћ који се догодио у центру града током кретања ауто колоне, а Центар безбједности Беране да предузме све неопходне радње како би се такви и слични инциденти убудуће избјегли.

„Апелујемо на суграђане да не насиједају на провокације које би да поремете складан живот у граду. Не смијемо дозволити да се створи амбијент који води међусобној нетрпељивости и нарушавању суживота.

Желимо овдје, прије свега, да апелујемо на смиривање тензија. Морамо сви заједно, без обзира како се национално или вјерски изјашњавали, дати пуни допринос томе.

Приоритет треба да нам буде заједничка борба против пандемије, тако да политичке и било које друге размирице треба оставити по страни, како би сви капацитети били укључени у заштиту здравља грађана.

Овакви догађаји не доносе добро ниједном појединцу, па самим тим ни нашој заједници. Морају се поштовати Устав и закони Црне Горе“, стоји у саопштењу предсједника Богавца.