Предсједник Општине Беране, Тихомир Богавац са сарадницима одржао је радни састанак са предсједницима и члановима савјета мјесних заједница Доња Ржаница, Виницка и Штитари, са циљем упознавања са свим оним проблемима који постоје на тим подручјима, а које је у наредном периоду неопходно ријешити.

Предсједник је казао да је овај састанак најбоља прилика да се разговара о заједничким активностима Општине Беране, Агенције за изградњу и развој и мјесних заједница које су реализоване у протеклом периоду, као и о онима које је потребно реализовати, како би сви грађани осјетили бенефите кроз њихову реализацију.

Овај састанак доживљавам као одличну прилику да кроз непосредан разговор наставимо добру сарадњу између Општине Беране и свих јединица мјесних организација. Желим да заједнички идентификујемо све оне проблеме са којима се суочавате у вашем раду, али и да сублимирамо проблеме са којима се суочавају наши суграђани, те да уложимо максималан напор да их заједнички елеминишемо“, казао је предсједник.

Представници мјесних заједница детаљно су упознали предсједника Општине са свим активностима, како у погледу реализације досадашњих инвестиција, тако и у дијелу који се односи на будућа улагања.

Заједнички су констатовали да је у претходном периоду реализовано неколико значајних инвестиција и то изградња електро инфраструктуре ( НН мреже и далековод), нових саобраћајница, уређења тротоара и других пројеката од општег значаја. Идентификовани су и проблеми који се прије свега односе на неадекватно одлагање и депоновање грађевинског и кабастог отпада.

Предсједник Богавац истакао је да ће локална управа системски рјешавати све оне проблеме који су на састанку презентовани.

Састанку су присуствовали директор Агенције за изградњу и развој Миро Вешовић, директор Комуналног предузећа Саво Вучетић, секретар за инспекцијске послове Драган Зечевић, секретар за финансије и економски развој Бојан Радошевић, помоћник у Секретаријату за пољопривреду, туризам и водопривреду Милутин Мићовић и савјетница за мјесне заједнице у Секретаријату за општу управу и друштвене дјелатности Милица Рачић.