Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац са сарадницима боравио је у посјети Општини Грачаница. Том приликом је, заједно са директором Фонда здравства Црне Горе Драгославом Шћекићем, разговарао са предсједником те општине Срђаном Поповићем.

Предсједник Богавац је изразио задовољство посјетом Општини Грачаница, а посебно на Видовдан кaд хиљаде окупљених грађана Косова, Србије и Црне Горе долазе код споменика учесницима Косовске битке из 1389. на Газиместану.
На састанку, поред бројних питања, разговарали су и о приликама у Општини Грачаница:,, Саосјећамо се са деценијским дешавањима на Косову и Метохији. С обзиром на специфичне услове на Косову, надамо се да ће ситуација у будућем периду ићи путем напретка и просперитета, а зарад смањења тензија и бољег живота грађана“-истакао је Богавац.
Делегација, на челу са Богавцем, присуствовала је светој архијерејској видовданској литургији у манастиру Грачаница. Литургији коју је служио Патријарх српски Порфирије уз сазлужење Митрополита црногорско-приморског Јоаникија и још неколико владика СПЦ.
На позив његове светости патријарха Порфирија, делегација је присуствовала и пријему у манастиру Грачаница.

Предсједник Богавац и директор Шћекић са осталим члановима делегације присуствовали су и парастосу на Газиместану, гдје је Патријарх српски Порфирије, служећи парастос, позвао окупљене на јединство и поновио свој став да је Косово за Србе завјет и да се на Косову морају заштитити “српске светиње”.


На позив Митрополита Црногорско – приморског Јоаникија делегација из Берана присуствовала је пријему и у Пећкој патријаршији.

Предсједник Богавац сусрео се и са градоначелником побратимског Краљева Предрагом Терзићем, са којима имамо успјешну дугогодишњу сарању и пријатељске односе.

Планом посјете, представници Општине Беране присуствовали су и књижевној вечери и додјели награда “Видовданско пјесничко бденије” као и додјели медаља “Мајка девет Југовића”.
Делегацију из Берана чинили су: Миро Вешовић, директор Агенције за изградњу и развој, Вуко Тодоровић, директор Водовода, Свето Митровић, директор Информационог центра и Милица Рачић, савјетница у Секретаријату за општу управу и друштвене дјелатности.