Поводом 22 године од бомбардовања варошице Мурино, предсједник Општине Беране, Тихомир Богавац и предсједник СО Беране Новица Обрадовић положили су данас вијенац на спомен обиљежје муринским жртвама.

У делегацији Општине, осим двојице предсједника, били су и директор Туристичке организације Иван Радевић, савјетник предсједника Општине Дарко Стојановић, савјетница у Служби Скупштине Јасмина Ђукић и шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић.

Вијенац су положили и чланови Удружења бораца ратова од 1990. до 1999. године, на челу са почасним предсједником на нивоу Црне Горе, Савом Вучетићем, који је и директор беранског Комуналног предузећа.

Видео: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4314631981932958&id=107086230831300

Прије одавања поште невиним цивилним жртвама, међу којима су троје дјеце и троје одраслих, Мирославу Кнежевићу, Оливери Максимовић, Јулијани Брудар, Вукићу Вулетићу, Манојлу Коматини и Милки Кочановић, епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске, Г. Јоаникије са свештенством служио је литургију и парастос у Цркви Свете Петке у Мурини.

Владика је казао да сјећање на жртве много обавезује, на хришћанско памћење и врлине, и позвао да живимо у миру и слози.

Данашњи помен је као васкршња служба. На мјесту распећа прославља се васкрсење„, поручио је владика.