У периоду од 25. до 27.  маја ове године  у Подгорици је одржана прва Конвенција жена западног Балкана , под називом „Она је ту“.

Конвенцији је присуствовала одборница и предсједница Савјета за родну равноправност Скупштине општине Беране, Споменка Ђаловић.

Разматрано је више области које се тичу положаја жена: улога жене у јачању владавине права, жена и њен професионални развој  и улога жене у свијету културе и умјетности. Циљ Конвенције је Отварање тема којима се данас баве жене на читавој планети, изазови са којима се свакодневно сусрећу и потребе жена са ових простора да раде на свом оснаживању . О улози жене у изградњи мира на Балкану говориле су : Флоренс Артман (Француска), Сирин Ебади (Иран), добитница Нобелове награде за мир 2003. године, Јелена Ђоковић (Србија), Борка Павићевић (Србија), Соња Локар (Словенија), Ведрана Рудан (Хрватска), Сонила Мецо (Албанија) и Гордана Ђуровић (Црна Гора).

Подршку у реализацији пројекта, дали су Главни град Подгорица, Црногорско народно позориште, Министарство науке, као и бројне компаније, институције, организације и медијске куће.