Многобројни грађани Берана и гости из сусједних градова Православну нову годину дочекали су у главној улици, уз незаобилазан ватромет и концерт популарних извођача, Аце Живановића и Акија и Екстрим бенда, који су окупљене забављали добром пјесмом и музиком.

Атмосферу су на почетку вечери загријали, популарним хитовима домаће музике, Аки и Екстрим бенд којима се на сцени придружила и млада пјевачица из Београда Дијана Мојсиловић.

Након њих наступио је пјевач Аца Живановић са пратећим бендом који је својим и нумерама својих колега направио праву новогодишњу журку на отвореном.

Посјетиоци су се традиционално добро провели иако је температура била испод нуле. У првим минутима после поноћи уприличен је ватромет који је одушевио све оне који су присуствовали концерту.

Да ће права празнична атмосфера завладати градом било је јасно већ почетком вечери, када су се сви спремали за славље.

Дочек на отвореном Православне нове године традиционално у Беранама организује Туристичка организација, под покровитељством Општине Беране.

Нову по јулијанском календару Беранци су славили и у кафићима, ресторанима и хотелима гдје су се проводили до раних јутарњих сати.