У сарадњи са дјечјим аниматором и забављачем Радојицом Станковићем, Секретаријат за спорт културу, младе и сарадњу са НВО Општине Беране у сеоским школама и подручним одјељењима градских школа организује дружење дјеце са познатим дјечјим умјетником, популарним Шантом Пантом. Представе у Беранама су наставак Станковићевог обиласка црногорских сеоских школа и долазе након успјешних гостовања у Никшићу и Бијелом Пољу.
Серија гостовања има за циљ да уведе најмлађе у позоришну умјетност, да духовно обогати живот дјеце, промовише умјетност код најмлађих и дио је ширих активности локалне управе на развоју културе у општини Беране.
Централна позоришна манифестација је Међународни дјечји фестивал пјевача, глумаца и забављача ,,Лимско срце“ који се у Беранама одржава већ двије године и умногоме је утицао на популаризацији позоришта. При Центру за културу оформљено је и аматерско позриште за дјецу које је већ успјешно одиграло неколико представа. У наредном периоду у сарадњи са школама на територији општине Беране, дјеца ће имати шансу да искажу своје таленте и стваралаштво. Наиме, све школе имају прилику да припреме по једну представу, а у априлу ове године у Центру за културу на Смотри драмског стваралаштва све школе добиће прилику да одиграју по једн представу.
Одлазак на позоришну представу је значајан за интелектуални развој дјетета, и кроз ову форму умјетности код дјеце јача интересовање и за друге всте умјетности.
Како дјеца у удаљенијим сеоским школама нису у прилици да испрате све програме који су доступни дјеци из градских школа, познати глумац и дјечји забављач Шанта Панта обићи ће све сеоске и школе и подручна одјељења градских школа и одиграти по једну представу.
План посјете школама је следећи:
03.03.2016. Четвртак:
ОШ „Вукајло Кукаљ“ – 9 ч
ОШ „Вукашин Радуновић“, подручно одјељење Виницка – 11 ч
04.03.2016. Петак
ОШ „Вукашин Радуновић“, подручно одјељење Лужац – 9 ч
ОШ „Вукашин Радуновић“, подручно одјељење Буче – 10:30 ч
07.03. 2016. Понедељак
ОШ „Владислав Р. Кораћ“ – 9 ч
ОШ ,,Радомир Митровић“ подручно одјељење Будимља, Дапсиће, Петњик. Представа за ова одјељења биће одржана у Будимљи – 11 ч
08.03.2016. Уторак
ОШ ,,Полица“ – 9 ч
ОШ ,,Доња Ржаница“ подручно одјељење Калудра, као и школа из Доњих Луга. Представа за ова одјељења биће одржана у Доњој Ржаници – 10:30 ч
09.03. 2016. Сриједа
ОШ Лубнице -9 ч
ОШ ,,Вук Караџић“, подручно одјељење Долац – 11 ч