Регионални бизнис центар позива све младе особе од 15-30 година да се пријаве на линку (https://forms.gle/La8xhhfCABgM6T1YA) и присуствују бесплатној едукативној радионици, коју ће у петак, 20. маја ( у 12часова) реализовати НВО “Центар за омладинску едукацију”.

Да подсјетимо, Social Impact Award (SIA) је највећи европски програм подршке друштвеном предузетништву младих, који је 2009. године покренут од стране Impact Hub-a и Универзитета за економију и бизнис у Бечу, у партнерству са Ерсте Фондацијом.

У Црној Гори ове године програм спроводи НВО Центар за омладинску едукацију, уз генерално покровитељство Ерсте банке, Министарства економског развоја и туризма, Инвестиционо-развојног фонда, компаније Кодио и Главног града Подгорица, а наш центар пружа подршку у реализацији овог пројекта. Овај међународни програм је намијењен младим људима који желе да развијају друштвено предузетништво у земљи и свијету, стекну знања и вјештине и умреже се са бизнис заједницом, како би своју идеју успјешно спровели у дјело.

Три побједничка тима одабрана од стране стручног жирија очекује почетни капитал за реализацију идеје у износу од по 1.500 еура, као и прилика да стечена знања и вјештине представе на интернационалном СИА Самиту, који се ове године одржава у Бечу, а окупиће најбоље тимове са три континента (Европа, Азија и Африка).

Пријаве за програм су отворене све до 31. маја, а заинтересовани учесници своје идеје могу путем апликационе платформе на следећем линку –
хттпс://монтенегро.социалимпацтаwард.нет/пријави-се/

Видимо се на радионици! 🙂