Поводом навода на друштвеним мрежама о нагомиланом отпаду дуж беранске обилазнице, тј. улице Мира и слободе, који се од стране несавјесних грађана пали протеклих дана, Општина Беране поручују суграђанкама и суграђанима да овакво понашање не само да нарушава изглед нашег града, већ и негативно утиче на животну средину и здравље свих нас.


,,Протеклих дана примјетили смо повећано бацање смећа дуж обилазнице, као и неприхватљиво паљење отпада.
Позивамо вас да заједно радимо на очувању чистоће и љепоте нашег града. Молимо вас да смеће одлажете искључиво у канте за смеће и контејнере који су намијењени за ту сврху. Паљење смећа није само илегално, већ ствара и опасне загађиваче ваздуха који могу имати озбиљне последице по наше здравље.
Уједињеним напорима можемо сачувати наш град чистим и здравим мјестом за живот. Апелујемо на вашу одговорност и свијест о важности очувања животне средине.
Хвала вам на разумијевању и сарадњи”, саопштено је из локалне самоуправе.
Напимињемо да је у протеклим периоду, акцијом ,, Уклонимо дивље депоније”, Комунално предузеће у сарадњи са грађанима и организацијама у више наврата уклањало нагомилани отпад дуж обилазнице, али упркос бројним апелима, непрописним одлагањем отпада изглед овог дијела града се изнова нарушава.