„Општина Беране је процентуално највише од свих општина помогла просвјету, а из капиталног буџета најмање добила за све ове године“, казао је потпредсједник општине Марко Лалевић за ТВ Вијести.

Општина Беране је позвала Министарство просвјете, науке, културе и спорта да се укључи у рјешавање проблема превоза ђака из сеоских подручја.

Марко Лалевић, потпредсједник општине Беране је гостујући у Бојама јутра ТВ Вијести рекао да је Министарство просвјете протеклих година пребацивало одговорност на Општину, а да је наша локална управа урадила све што је у њеној надлежности.

Лалевић је саопштио и да је упућен допис министарки Весни Братић у којем су наведени сви проблеми и тражено је да се додијеле два комбија за превоз ученика.

„Имамо људе који желе да живе на селу, имамо ученике који желе да иду у сеоске школе. Мислимо да је Општина Беране била много запостављена. Општина Беране је процентуално највише од свих општина помогла просвјету, а из капиталног буџета најмање добила за све ове године“, рекао је потпредсједник.

Видео: