Потпредсједник општине Беране Раде Кљајић, примио је данас ученике Средње стручне школе ,, 4.јули“ из Врбаса који бораве у посјети Беранама у скопу пројекта Интеркултуралне размјене ученика.

Пројекат се спроводи у партнерском односу са Средњом стручном школом из Берана, те су самим тим и домаћини директор ССШ Насер Гарговић и професор Мехдија Адровић присуствовали пријему.

Ђаци  средње школе из Врбаса, са домаћинима  и другарима из Берана, у току тродневне посјете Беранама и Црној Гори, посјетиће Манастире Ђурђеви ступови и Шудикова и спомен комплекс Јасиковац. У склопу посјете предвиђени је путовање до Бара,  као и посјета Општини Петњица.

Потпредсједник Кљајић пожелио је добродошлицу у наш град и изразио задовољство заједничким радом двије средње стручне школе на  пројекту која  је ђацима из Врбаса омогућила  да се ближе упознају са културом, обичајима и специфичностима нашег краја, али и да упознају своје беранске вршњаке са којима ће скопити пријатељства  и упознати природне љепоте нашег  краја.

Директор Гарговић је такође пожелио добродошлицу гостима и истакао да је партнерски однос, на обострано задовољство,  двије стручне школе проистекао управо од стране Канцеларије за младе Општине Беране поводом организовања Инфо сесије у организацији Регионалне канцеларије за младе , која ради на помирењу земаља западног Балкана.

Директорка ССШ ,,4.јули“ Аница Грачанин и  професорица Славица Зечевић, која је координаторка на пројекту, захвалиле су се потпредсједнику Кљајићу  на срдачној добродошлици и изразиле задовољство поводом заједничке сарадње са беранском Средњом стручном школом.

Професор  Мехдија Адровић, који је координатор  испред ССШ из Берана посебно се захвалио Канцеларији за младе Општине Беране, која је пружила подршку  и помогла релаизацију једног дијела овог пројекта и укратко представио програм  посјете ђака из Врбаса.

Састанку су присуствовале и савјетница Канцеларије за младе Општине Беране Маријета Мојашевић и савјетница у Служби предсједника Ирина Зечевић.