Потпредсједник Општине Беране Дамјан Ћулафић присуствовао је Међународном Сајму пословања, који је протеклог викенда први пут  одржан у Краљеву, у сарадњи са Научним центром Wоrld из Краљева и пословним партнером AstraPoint&EuroStep из Њемачке, на коме се представило 34 излагача, 14 из Србије и 20 иностранства. Ћулафић се захвалио на љубазном позиву, упућеном од стране организатора Општини Беране, особито узимајући у обзир капацитет сајма, број заступљених земаља, квалитет презентованог садржаја, што је сајам учинио свеукупно адекватно међународним и пословним.

,,Привреду, и кроз лично искуство, посматрам не само као прилику да се остваре бољи услови за живот, већ и као претходницу здравим дипломатским односима, јер, полазећи од начина на који су гости, па и делегација општине Беране, овдје дочекани, кроз однос излагача и организатора према свима, не могу да не примијетим да квалитетне привредне релације могу донијети само добра здравим односима не само међу привредним субјектима, већ и међу земљама“, истакао је Ћулафић на отварању сајма.

На Сајму су учествовали предстваници из Кине, Турске, Северне Македоније, Румуније, Црне Горе и Кипра. Фирма ,,Десетка” из Берана имала је прилику да представи бизнис капацитете, не само свог привредног друштва, него и цијеле Општине.

Уназад три године људи из Краљева долазе на Сајам пољопривреде у Беране, који ће ове године бити организован 8. октобра, а позив ће бити отворен свима, што представља још једну шансу за сарадњу и контакте, казао је потпредсједник Ћулафић.

Према ријечима организатора, град Краљево изабран је за овакав вид сусрета привредника из Европе и свијета због свог географског положаја али и због чињенице да обухвата пет Управних округа, који су централизовани у граду на Ибру.  Како су казали, у оваквом часу огромне глобалне кризе, оваква окупљања привредника су неопходна. Краљево има велике привредне и туристичке потенцијале и врло је расположен да сарађује са људима који стварају нове вриједности, што представља обострану корист, казао је Милош Милишић, помоћник градоначелника Краљева задужен за културне манифестације.

У саставу делегације из општине Беране, сајму су присустовали секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду Божо Премовић и представник фирме ,,Десетка“ Мило Булатовић.

Међународни Сајам пословања организован је у оквиру манифестације „Гегулини дани културе, традиције и обичаја“ који се одржавају у наредних 15 дана различитим активностима сваке године.