У Општини Беране је организована свечаност поводом додјеле студентских стипендија за школску 2015/2016. годину.

На самом почетку присутнима се обратио предсједник Комисије за додјелу стипендија Горан Киковић који је између осталог честитао 41 студенту на добијеној стипендији.

Обраћајујући се будућим академским грађанима Берана, предсједник им је упутио позив да након студија дођу у свој родни град и знања стечена на високошколским установама ставе у функцију развоја и добробити Берана.

Предсједник општине Драгослав Шћекић честитао је студентима на резултатима које су постигли на досадашњим студијама и тиме постали стипендисти својега града који достојно представљају на својим факултетима.

„Ви сте изузетан ресурс који оснажује наш град и генерација која ће Беране покренути напријед“, казао је предсједник и додао да су међувогодишњим добитницима стипедније и студенти који су и прошле године остварили стипендију, као и добитници дипломе Луча, те је то доказ њиховог стварног квалитета и квалитета беранских школа из којих потичу.

Свечаности су присуствовали Драгутин Јоксимовић, потпредсједник општине и Зоран Јојић, секретар за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО.

Након формалног дијела пријема и потписивања Уговора, уприличен је коктел за студенте и њихове родитеље.