Општина Беране је на основу Одлуке о расподјели средстава невладиним организацијама за 2018. годину усмјерила средства у износу од 30.000 еура на адресу 13 невладиних организација из Берана, које су конкурисале за поменута средства. Овим поводом данас су у згради Општине, представници НВО сектора потписали уговоре са Општином Беране.

Чину потписивања присуствовали су предсједник општине Драгослав Шћекић, секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, Горан Фолић, предсједник Комисије за расподјелу средстава за НВО, Зоран Јојић и генерални секретар Комисије, Вида Ивановић.

Присутним представницима невладиних организација обратио се предсједник Шћекић који је изразио наду да ће опредијељена средства допринијети реализацији пројеката у интересу свих грађана, као и да ће они кроз свој рад и предложене пројекте постићи планирано.

„Ово су средства грађана Берана а ми смо ту да их на најбољи начин расподијелимо и да се сходно томе што солидарније понашамо“, казао је.

У име реализације пројеката и добрих ефеката по основу њих, предсједник Шћекић је присутним представницима НВО пожелио успјех у раду.

Средства су по Одлуци додијељена следећим НВО организацијама: Сјеверна земља, Инвиктус, Сигурна женска кућа – Искра, Дар, Креатива, Ива, Организацији бораца НОР-а од 1941. до 1945., Удружењу бораца и антифашиста; као и организацијама са посебним статусом финансирања: Организација слијепих за Беране, Андријевицу, Плав и Рожаје, Организација глувих и наглувих за општине Беране, Плав, Рожаје, Андријевица, Петњица и Гусиње, Друштво добровољних давалаца крви и Љепша будућност Беране.