Данас је у малој сали организовано потписивање уговора са овлашћеним представницима НВО чији су пројекти подржани на конкурсу за расподјелу средстава за пројекте невладиних организација по Одлуци Предсједника општине.

Општина Беране је на основу Одлуке о расподјели средстава невладиним организацијама за 2023. годину усмјерила средства на адресу осам невладиних организација из Берана, које су конкурисале за поменута средства.

Потписивању уговора са представницима НВО сектора присуствовали су предсједник Општине Вуко Тодоровић, потпредсједник Дамјан Ћулафић, који је уједно и предсједник Комисије за расподјелу средстава за НВО, секретар Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО Никола Урошевић и шефица ПР Бироа Ирина Зечевић.

Предсједник Тодоровић честитао је представницима невладиног сектoра на дугогодишњем раду и резултатима у различитим областима, што свеукупно доприноси широј друштвеној заједници и  нагласио да локална управа и убудуће стоји на располагању за сваки вид сарадње. Он је истакао да ће Општина Беране сагледати могућност да се у наредном периоду средства за ову намјену повећају.

Потпредсједник Ћулафић казао је да невладине организације и њихови пројекти представљају важан сегмент за развој цивилног сектора, тако да се Комисија, на чијем је челу, трудила да исправно и објективно доноси одлуке и расподијели средства која су за ову годину планирана.

Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама донијела је недавно Одлуку о расподјели средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација, које су регистроване у Црној Гори са сједиштем у Беранама, а које су учествовале на Јавном конкурсу.

Буџетом Општине Беране за 2023. годину издвојена су средства у износу од 10.362 евра за НВО сектор.