Општина Беране је јуче организовала у малој сали потписивање Уговора са представницима невладиних организација, којима су  по Одлуци о расподјели средстава за пројекте НВО у 2016. години, одобрена средства за реализацију пројеката. Буџетом Општине за 2016. годину за невладине организације су опредијељена средства у износу од 30.000 еура, за 14 пројеката.

Присутним представницима невладиних организација обратио се предсједник општине Драгослав Шћекић, који се захвалио на учешћу и пожелио да реализација пројекта иде по утврђеној динамици.

Предсједник је истакао да је сарадња са представницима НВО сектора на завидном нивоу уз очекивања да ће тако бити и убудуће.

У наставку је разговарано о даљем раду на овом пољу, што је омогућило представницима НВО сектора да дају конкретне коментаре на начин рада Комисије и сарадњи локалне управе и цивилног сектора.

Састанку су присуствовали Ранко Ђукић, предсједник Комисије за расподјелу средстава за НВО пројекте; Зоран Јојић, ресорни секретар; и Анђела Бојовић, савјетница у Служби предсједника.