Општина Беране је на основу Одлуке о расподјели средстава невладиним организацијама за 2022. годину усмјерила средства на адресу седам невладиних организација из Берана, које су конкурисале за поменута средства.

Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама донијела је недавно Одлуку о расподјели средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација, које су регистроване у Црној Гори са сједиштем у Беранама, а које су учествовале на Јавном конкурсу. Тим поводом данас су у Малој сали Општине Беране потписани Уговори, који су склопљени између Општине Беране и представника невладиних организација.

Потписивању Уговора присуствовали су потпредсједник Општине Беране Дарко Стојановић и члан Комисије за расподјелу средстава невладиним организацијама Младен Стијовић.

Присутним представницима невладиних организација обратили су се потпредсједник Стојановић и члан комисије Стијовић, који су изразили наду да ће опредијељена средства допринијети реализацији пројеката у интересу свих грађана, као и да ће они кроз свој рад и предложене пројекте постићи планирано.

Средства су по Одлуци додијељена следећим НВО организацијама: НВО Гласници наде, НВО ИНВИКТУС, Школа спорта ИВА, НВО ЦОЦ телефон за жене и дјецу жртве насиља Беране, НВО Организација слијепих за Беране, Андријевицу, Плав и Рожаје, НВО Организација глувих и наглувих за општине Беране, Рожаје, Плав, Андријевицу, Гусиње и Петњицу, НВО Корак наде Беране