Јуче је, у Малој сали Општине Беране, потпредсједник Општине, Дамјан Ћулафић, у својству предсједника Комисије за расподјелу средстава за подршку женском предузетништву, примио предузетнице, добитнице средстава, које су том приликом потписале уговоре.

Потпредсједник Ћулафић је изразио задовољство због данашњег сусрета, а посебно што се, на овај начин, реализује још један конкретан пројекат помоћи у развоју предузетништва у Беранама: „Од свих мјера које локална самоуправа може да спроводи, додјела средстава као подстрек привреди коју ви развијате, једна је од најконкретнијих са најуспјешнијим резултатима. Ове године одлучили смо се да дословно свака апликација, која је испуњавала формалне услове, буде прихваћена и свака од предузетница је добила средства, у складу са захтјевом, а у односу средства опредијељенаовогодишњим буџетом.“

Потпредсједник је, такође, истакао посебно задовољство што предузетнице не крију захвалност локалној управи на подршци и што њихов предузетнички дух представља додатни мотив да се овај пројекат настави и унапрјеђује.

Истовремено, предузетнице су упознате са одлучношћу Општине Беране да овај пројекат уврсти у Локални акциони план за родну равноправност, који је у завршној фази израде, како би се створили сви нормативни услови да се пројекат учини одрживим и обавезним за све будуће управе.

Општи и заједнички закључак је да се реализацијом овог пројекта стварају услови за отварање десетак нових радних мјеста у реалном сектору.