Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић и директор Дирекције за јавне радове Милан Мартиновић, у присуству предсједника општине Беране Драгослава Шћекића, потписали су данас Уговор са Конзорцијумом “Еурозокс” о извођењу радова и Конзорцијумом “Инг Инвест” о вршењу надзора над извођењем радова на изградњи 94 стамбене јединице у Беранама.

Под пројекат МНЕ 4: “Изградња 94 стамбене јединице у општини Беране” у оквиру је Регионалног стамбеног програма чији је циљ да се пруже трајна и одржива стамбена рјешења за 74.000 избјеглих и интерно расељених лица након сукоба 1991-1995 на простору бивше Југославије.

Вриједност пројекта “Изградња 94 стамбене јединице у општини Беране” износи 3.990.649 евра, од чега су донаторска средства: 3.575.779 евра и овим пројектом биће затворена два колективна центра, Рудеш 1 и Рудеш 2.

Потписан је Грант споразум са Развојном банком Савјета Европе. Завршен је главни грађевински пројекат са ревизијом, а од стране Општине Беране издата је грађевинска дозвола.

Планирани рок за изградну 94 стамбене јединице је 18 мјесеци.

Извор: ПР служба Министарства рада и социјалног старања (SAOPŠTENJE: Potpisan ugovor za izgradnju 94 stambene jedinice u Beranama)