Потредсједник Општине Беране Дарко Стојановић и директор Опште болнице у Беранама Милорад Магделинић са сарадницима присуствовали су данас потписивању уговора о донацији опреме, односно система за кисеоник и хидрауличне кревете за потребе Ковид одјељења. Донацију, чија је вриједност је 34.722,00 € без ПДВ-а, обезбиједило је Министарство вањских послова Бугарске, посредством Бугарске амбасаде у Црној Гори. Свечани чин потписивања уговора уприличили су амбасадорка Њ.Е. Меглена Плугчијева и Васил Дурев, замјеник Амбасадорке.

Министарство вањских послова Бугарске расписало је конкурс за додјелу грантова кроз програм ОDA 2022. Општина Беране је у сарадњи са Општом болницом Беране аплицирала у оквиру овог Програма у циљу унапређења здравственог система на сјеверу Црне Горе.

Општа болница Беране је здравствени центар за сјевер Црне Горе, а од почетка пандемије је Ковид центар за сјевер Црне Горе. Општа болница Беране је позната и као болница са одличним стручним кадром у области здравствене заштите. Добро опремљени здравствени центри  са најновијим медицинским уређајима  дио су основе за још бољу здравствену заштиту. Из тог разлога је потребно константно надограђивати и јачати овај систем. Како Општина Беране располаже ресурсима за рад на донацијама и пројектима који се финансирају из међународних фондова, а како као локална самоуправа ради за добробит грађана, првенствено на својој територији, припремљен је пројекат који има за циљ унапређење инфраструктуре и спремност Опште болнице Беране за одговор на пандемију KОВИД-19.