Брачни пар Горан и Жељка Ракочевић, власници кројачке радње „Madonna F“ и салона вјенчаница „La sposa“, са једне стране, и Весна Ивановић и Јелена Крушчић из грила „Peppers“, са друге стране, својим потезима су изазвали дивљење у тренуцима када у граду и земљи влада пандемија корона вируса. Из тог разлога ова епизода серијала Људи Берана посвећена је управо њима.

Наиме, Ракочевићи су дошли на идеју да у својој радњи на беранском бувљаку бесплатно шију маске за дјецу, особе старије од 60 година, као и за особе са сметњама у развоју. Њихов повод је био то што се маске не могу наћи у продаји у апотекама у граду.

Погледајте ВИДЕО причу са њима:

Хуманост на дјелу су показале и суграђанке Весна и Јелена, које су поставиле обавјештење гдје наводе да су спремне да помогну старијим суграђанима и суграђанкама око набавке хране, плаћања рачуна, узимања љекова…

Погледајте и њихову ВИДЕО причу:

Ови гестови знамо да не могу промијенити свијет али ће утицати на све нас да се понашамо одговорно и хумано у моментима када је то најпотребније.

Подсјећамо, наредбом Националног координационог тијела за заразне болести Владе Црне Горе у понедељак су донијете привремене мјере због спрјечавања ширења коронавируса.

Аутор: Никола Урошевић