Секретар за културу, омладину и односе са НВО Општине Беране, Никола Урошевић, помоћник Предраг Шћекић и Рената Нурковић из НВО Црногорска искра, посјетили су основце у Лубницама. Посвод посјете била је радионица која је имала за циљ да укаже ученицима на важност развоја талената и личних потенцијала.

Организована радионица, која је била плод сарадње Данијеле Шебек, чланице Радне групе Општине Беране за превенцију насиља и вандализма, са управом школе, имала је за циљ да ученицима скрене пажњу на важност развоја њихових талената и активног учешћа у програмима које спроводи Секретаријат за културу, младе и односе са НВО Општине Беране. Ученици су кроз ову интерактивну радионицу добили прилику да истраже своје скривене таленте и сазнају више о активностима које им могу помоћи у развоју.

Рената Нурковић, чланица НВО Црногорска искра, указала је на важност рада ове организације и истакла да је она ту да пружи подршку ученицима, те да су добродошли да се обрате са питањима и проблемима везаним за насиље, као и за све остале области којима се НВО бави.

Овај сусрет представља важан корак ка унапређењу сарадње између школе и локалне заједнице, те је дао прилику ученицима да схвате колико је битно развијати своје таленте и активно учествовати у програмима који им стоје на располагању. Општина Беране и НВО Црногорска искра наставиће да подржавају школе и рад са младима, како би се створили бољи услови за њихово образовање и развој.