Предсједник Општине Драгослав Шћекић и директор Агенције за инвестиције и развој Миро Вешовић боравили су у радној посјети Руднику мрког угља који је у власништву компаније ,,Металфер“.

Представник компаније ,,Металфер“ Угљеша Вучинић говорио је о намјерама руководства да продаја угља буде поспјешена. Директор Вучинић и технички руководилац Јованка Богавац исказали су задовољство јер је у претходној години производња покренута, опрема и машине ремонтоване, сепарација уређена, упослено је 110 радника и 2 приправника. Зараде запосленима се редовно исплаћују а обавезе затечене од претходног власника су великим дијелом измирене, као и дуговања према радницима.

Предсједник Шћекић казао је да радује звук поново покренутих машина у Руднику и да ће локална управа пружати несебичну подршку свим иницијативама које ће у Беранама покренути привредну дјелатност и упошљавати раднике.

Металфер који је власник Рудника Компанија Металфер је компанија која у Србији запошљава близу 300 људи, бави се производњом челичних производа, као и рударством – експлоатацијом руда гвожђа, олова, бакра и цинка.

rudnik_berane