Потпредсједник Општине, Раде Кљајић је данас примио проф. др Петра Пајковића   замјеника начелника одсјека за међународну сарадњу на  Руском  државном  трговинско – економском универзитету у Москви и предсједника Асоцијације студената совјетских и руских факултета из Србије и Црне Горе.

На састанку су  разматрани облици   сарадње  Општине Беране са Костромском облашћу, са којом наша Општина има успостављене побратимске односе од 2005. године,   по предлогу “Асоцијације студената совјетских и руских факултета у Србији и Црној Гори“. Договорено је да се у циљу одржавања веза са Костромом, предузму мјере у циљу  развоја  сарадње у области привреде, културе, туризма, образовања путем размјене студената и професора, сарадња међу школама  и у другим сегментима.

У складу са предлогом проф. Пајковића је договорено да наша Општина успостави контакт  са Белгородом, градом  у западном дијелу Русије у циљу склапања сарадње на нивоу Парламената и извршних органа.

Састанку су присуствовали и менаџер Општине, Дарко Стојановић, одборница Вида Ивановић и секретарка Скупштине, Јасмина Ђукић.