Посјета представника Дипломатске мисије Азербејџана и Дипломатске академије МВПЕИ

Предсједник Општине Драгослав Шћекић састао се са савјетником у Дипломатској мисији Републике Азербејџан г-дином Сејраном Мирзазадеом, савјетницом у Дипломатској академији Министарства вањских послова и европских интеграција г-ђом Даниелом Ђурђић Дедић и њиховим сарадницима.

Повод посјете била је презентација за ученике завршних разреда средњих школа у Беранама о могућностима студирања у Азербејџану која је одржана у у амфитеатру Гимназије. Након презентације, са предсједником Шћекићем и потпредсједником Драгутином Јоксимовићем разговорано је о предстојећој Љетњој дипломатској школи ,,Гавро Вуковић“ и унапређењу сарадње у наредном периоду.

Предсједник Шћекић упознао је госте са активностима у областима образовања, културе али и укупној политици локалне управе.

Савјетник Мирзазаде из Мисије Азербејџана упознао је Предсједника општине са пројектима које ова држава спроводи у Црној Гори и њиховим настојањима да дио инвестиција буде усмјерен према сјеверу. Г-дин Мирзазаде најавио је посјету за април ове године на којем ће се детаљније разговарати о могућностима интензивирања сарадње са Општином Беране.

Савјетница Ђурђић Дедић говорила је о предстојећој Љетњој дипломатској школи ,,Гавро Вуковић“ која ће се одржати осми пут и окупити младе дипломате из разних земаља свијета.