У радној посјети Општини Беране данас су боравили представници Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије на челу са замјеником директора, Душаном Козиревим. Након обиласка колективног смјештаја у насељу Рудеш гдје је највећи број расељених лица са простора Косова и Метохије, и упознавања  са проблемима са којим се суочавају  и послије деценије и више од присилне  миграције из своје матичне земље,  замјеник директора  Душан Козирев, је упознао руководство општине са рјешењима које ће Канцеларије за Косово  и Метохију понудити како би се проблеми расељених лица ублажили или трајно ријешили.

Посебно су исказали захвалност општини Беране, која је прихватила велики број расељениих лица и у процесу локалне интеграције помогла давањем земљишта и изградњи  смјештених објеката на више локација .

Предсједник општине, Драгослав Шћекић је истакао да је Беране  прихватило за своје услове  изузетно велики број избјеглих и расељених лица, и  да је поносан  на своје суграђане. И даље се улажу напори како би се нашло рјешење за проблем избјеглица и расељених лица која овдје бораве. Изградња 94 стамбене јединице у насељу Рудеш која је планирана за пар мјесеци  је од  изузетног значаја , са циљем обезбеђивања адекватног смјештаја за расељена лица која не могу и не желе да се врате на Косово и Метохију.  Заједничка активност и добра воља дала је конкретне резултате, саопштио је предсједник општине.

Поред стамбеног питања као приоритетног, разговарано је и о другим проблемима расељених лица и договорене предстојеће активности.

Састанку су присуствовали:  Горан Киковић предсједник Скупштине општине Беране, Раде Кљајић  потпредсједник општине Беране, Иванка Којић  савјетница у Управи за збрињавање избјеглица при Министарству рада и социјалног старања, Јовица Жарић из ВКИУН, Радовић  Веско–  КИМ, Мишко Јовановић из удружења расељених лица и Фарук Јашаревић из удружења расељених лица  ЗОРА.

IMG_7111 (Large)