Секретаријат за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине Општина Беране, у сарадњи са Агенцијом за заштиту животне средине, придружио се обиљежавању 5. Јуна- Свјетског дана заштите животне средине. Заједничком иницијативом, Општина је обезбиједила 40 садница црвенолисне шљиве, чијом садњом је оформљен дрворед поред стазе за шетању на заобилазници.

Акцији је присуствовао ВД Секретар Секретаријата за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине, Вуксан Милошевић, заједно са сарадницима, представницима НВО сектора и ученицима и наставницима Гимназије „Панто Малишић“. Радници комуналног предузећа били су задужени за реализацију садње.

5. јун представља прилику да се подсјетимо неизмјерне вриједности природе и важности њене заштите. Широм свијета се организују бројне активности у циљу подизања свијести и одговорнијег односа према нашем окружењу. Животна средина је наш заједнички простор, наше окружење, а ми смо само дио тога. Ако дјелујемо неодговорно према нашем окружењу, нарушавамо наш животни простор, а посљедице тога често су дуготрајне, па чак и непоправљиве, поручују из општинског Секретаријата.

,,Овим путем,  апелујемо на грађана да чувају своју околину и да се брину о њој. Није довољно бринути о заштити животне средине само један дан у години, већ то треба бити свакодневна пракса“, наглашавају из Секретаријата за комунално-стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине.