Предсједник општине Драгослав Шћекић угостио je ученике из Њемачке и њихове професоре, предвођене својим вршњацима, домаћинима из Берана и директором  Гимназије ,,Панто Малишић“ Сретеном Лутовцем.

Размјена ученика у оквиру програма ,,Језичка диплома“ траје већ девет година. И ове године, са својим професорима 30 ученика из Ведела из Њемачке бораве у Беранама.

Угодан боравак у Беранама и добродошлицу ученицима и професорима упитио је предсједник Шћекић. Из оваквих дружења , како је казао,  проистиче пуно лијепих успомена, дугорочних пријатељстава и нових искустава. Он је пожелио да се традиција размјене ученика настави и убудуће, односно да све будуће генерације буду најбољи промотери држава, Њемачке и Црне Горе.

Више о програму размјене ученика у оквиру програма ,,језичка диплома“ говорио је директор Гимназије Лутивац и захвалио се предсједнику Шћекићу на пријему њемачких ђака и њихових професора.

Професори и ђаци из Њемачке захвалили су на топлој доброшлици због које се, како су казали, осјећају као код куће.

Размјена ученика успостављена је 2009. године између Гимназије ,,Панто Малишић“ и Европске школе из Ведела.  Њемачки ученици су смештени у породицама својих вршњака.