Скупштина општине Беране и НВО Грађанска алијанса представили су портал Одборник.ме који ће омогућити бољу комуникацију између одборника и грађана.

На конференцији за новинаре поводом пуштања у рад портала говорили су предсједник Скупштине Горан Киковић, шеф одборничког клуба ДПС др Драшко Дошљак и координатор пројекта Един Кољеновић из Грађанске алијансе.
Портал путем кога ће грађани бити у могућности да директно прате рад скупштине и постављају питања одборницима ће представљати значајан искорак у раду локалног парламента и повећања одговорности одборника истакао је предсједник Киковић.
Беране је прва општина у Црној Гори која је укључена у пројекат Одборник.ме јер је Беране препознато као општина у којој су грађани изузетно заинтересовани за питања од локалног значаја и праћење рада скупштине. „Иако се од портала не очекују спектакуларни резултати, он ће сигурно представљати значајан корак у приближавању грађана и институција“ рекао је Кољеновић
Др Дошљак се захвалио Грађанској алијанси у име одборничког клуба ДПС, истакавши да ће портал допринијети повећању транспарентности рада скупштине, чему ће одборници ДПС и убудуће дати свој конструктиван допринос.
Портал се налази на адреси www.odbornik.me  и преко њега се могу пратити директни преноси засједања СО Беране. Одборници имају своје профиле путем којих грађани могу јавно да постављају питања и добију одговоре од изабраних одборника. На порталу ће се објављивати и обавјештења о локалним јавним расправама , а биће омогућено и покретање петиција од локалног значаја.