У организацији  Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду Општине Беране, у сарадњи са организацијом Хелп, извршена је расподјела соларних панела за 20 пољопривредних произвођача – сточара са подручја Општине Беране.

Расподјели су присуствовали предсједник Општине Вуко Тодоровић, потпредсједник Општине Дамјан Ћулфић, секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду  Божо Премовић као и представник организације Хелп Џенан Демић.

Секретар за пољопривреду,туризам и водопривреду Божо Премовић је поздравио присутне и изразио захвалност организацији Хелп коју је позвао да и следеће године реализују исти пројекат, како би још 20 домаћинстава са територије Општине Беране добило соларне панеле.

Обраћајући се присутнима Премовић је истакао  да је ово само једна од акција коју Секретаријат спроводи  како би омогућили боље животне услове пољопривредним произвођачима на руралном подручју.

Премовић је навео да је вриједност пројекта преко 54,000 еура и да је ово мјера која ће додатно стимулисати наше вриједне домаћине који се баве сточарством, такође је нагласио да ће се до краја године реализовати још мјера које су предвиђене Агробуџетом  за текућу годину.

Сваки пољопривредни произвођач је добио 3 панела  снаге 550w што укупно чини 1650w. Такође овај сет садржи и генератор са пратећом опремом снаге 4,8КW.