Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац и секретарка Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности Данијела Мрковић угостили су жене предизетнице из Берана, које су учествовале на Јавном конкурсу за расподјелу средстава за подршку женском предузетништву за 2021. годину. Овом приликом потписани су уговори а опредијељена средства које је Општина Беране издвојила за подршку женском предузетништву износе 10 000 еура.

Предсједник Општине Тихомир Богавац изразио је задовољство што је скромним финансијским средствима ове године, због тешке економске ситуације изазване дешавањима са Корона вирусом, Општина Беране помогла жене у предузетништву у 2021. години. Жене у бизнису су често успјешније од мушкараца , казао је он и додао да ће  локална управа тежити да следеће године издвојена средства за ову намјену буду већа. Пожелио им је срећу и успјех  у раду.

Секретарска Данијела Марковић истакла је да су буџети у свим општинама ове године умањени, те сходно томе и опредијељена средства за ову намјену, али је важно да жене предузетнице нису заборавњене када су њихови бизниси у питању. Ово су симболична средства, али значе, истакла је она.

Уговоре су потписале предузетнице Сибела Краснић, Виолета Угреновић, Јасмина Аговић, Шекуларац Славица и Мара Џикнић . Састанку је приосуствовала и савјетница за информисање Службе предсједника Ирина Зечевић.