Почетак марта је означио нови радни почетак за двоје младих из Берана, који су почели програм стручне обуке код локалних послодаваца у оквиру ReLOaD2 програма.

Ангажман у локалним микропредузећима пружа младима прилику за стицање првог радног искуства, али и компетенција за будуће послове или самостално предузетништво. Млади ће такође помагати послодавцима да боље изграде видљивост фирме на тржишту, кроз своје разумијевање модерних технологија и друштвених мрежа.

Након отвореног позива за послодавце услиједио је и позив за младе, а 26 најмотивисаних у осам општина широм Црне Горе добило је прилику да учи о модном дизајну, новинарству, козметичким услугама, рачуноводству, кетерингу и бројним другим траженим вјештинама данашњице.

Андријана Оровић и Стефан Ћорац отпочели су обуку у дјечијој играоници Јаман и Далиа.

Млади су ангажовани као УН волонтери и волонтерке у заједници, и то у оквиру компоненте за младе ReLOaD2 програма, чији је циљ побољшање економских перспектива младих, али и подстицај локалним самоуправама да уз енергију и креативност младих суграђана и суграђанки развијају одрживу заједницу.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) финансира Европска унија, а спроводи УНДП у партнерству са четрнаест локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су Беране и Андријеца, чинећи кластер Заједно за сјевер.