Представници Турске aгенцијe за међународну сарадњу и координацију ТИКА посјетили су данас општину Беране. Том приликом предсједник општине Драгослав Шћекић сусрео се са координатором ове Агенције Ахметом Алтуном и његовим сарадницима.

Предсједник Шћекић изразио је задовољство посјетом и истакао увјерење да ће Општина Беране и ТИКА  и убудуће имати одличну сарадњу, што је и за очекивати ако се узму у обзир успјешно спроведени пројекти протеклих година, који су имали подршку ове турске Агенције. Предсједник је,  детаљном презентацијом, гостима предочио пројекте који су у фази припреме, који се реализују  али и оне које би требало да се спроведу на територији општине. Било је ријечи о пројектима: Изградња новог пјешачко- друмског моста преко ријеке Лим у Штитарима; Изграња 94 стамбене јединице за расељена лица на Рудешу, ЦИТЕС центар, Изградња градског базена; Реконструкција старе хале спортова; Изградња нове спортске дворане; Реконструкција источне трибине градског стадиона, као и о многим другим.

dscn0915Предсједник  је нагласио да је општина Беране отворена за сваки вид сарадње у циљу реализације квалитетних пројеката, значајних за локално становништво, али и за становништво сусуједних градова односно региона.

Координатор ТИКЕ Ахмет Алтун истакао је да је Агенција последњи пројекат у Беранама подржала 2013. године, донирањем сензорне собе Дневном центру за дјецу и oмладину са сметњама и тешкоћама у развоју, и да је управо сада вријеме да пруже подршку новим подухватима у овој општини.

Он је казао да је посебно интересовање ове Агенције за Зоолошки врт у оквиру ЦИТЕС центра и да већ сада локална управа од њих може очекивати подршку. Како је нагласио, поршку у оквиру овог пројкета Општина Беране може очекивати у дијелу инвестирања у изградњу објекта Зоо врта.

Састанку су присуствовали менаџер Дарко Стојановић и пројект менаџер Маја Пешић.