Предсједник општине Драгослав Шћекић разговарао је представницима Дирекције за развој малих и средњих предузећа и Инвестиционо развојног фонда Александром Павићевићем и Елмедином Хоџићем о подршци развоју предузетништва и кредитирању почетника у бизнису.

У сарадњи Дирекције и ИРФ, а у циљу стимулисања креативности, афирмисања предузетништва и отварања нових радних мјеста расписан је Јавни позив за учешће у другом циклусу Програма Подршка развоју предузетништва ради пружања финансијске и нефинансијске подршке заинтересованим лицима која планирају да отпочну сопствени бизнис или да унаприједе постојеће пословање.

Кредити који се одобравају по овој кредитној линији биће финансирани из средстава Инвестиционо развојног фонда кроз директно финансирање у износу до 10.000 до 50.000 еура на шест година. Грејс период  је годину дана. За пројекте који се реализују на сјеверу и у мање развијеним општинама Црне Горе каматна стопа износи 2% на годишњем нивоу уз пропорционалан систем обрачуна камате.

Предсједник Шћекић нагласио је да се поменутим програмом даје велики стимуланс развоју предузетништва, посебно почетницима који кроз кредитирање могу успјешно да реализују пројекте и развију сопствени бизнис.

Састанку су присуствовали и Менаџер Општине Дарко Стојановић и пројект менаџер за пољопривреду Милутин Мићовић.