У циљу унапређења домаће производње млијека и меса, стабилизације прихода у малим домаћинствима те пружања додатне подршке останку на селу, Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду Општине Беране наставља са подршком развоју пољопривреде, па је и ове године обезбиједио приплодне јунице.

Према ријечима секретара Божа Премовића, ова мјера која је реализована у претходне двије године, наставиће се и ове, у циљу побољшања сточног фонда и генетског потенцијала у говедарству.

Из овог Секретаријата обавјештавају сва заинтересована лица са територије општине Беране да је објављен Јавни позив и почео пријем захтјева за додјелу приплодних јуница, које је предвиђено Планом Агробуџета општине Беране за 2021.годину.

Захтјеви се преузимају у просторијама Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду, које се налазе у згради некадашњег Војног осјека у Полимској улици, док је на огласној табли Општине Беране истакнут Јавни позив са тачно утврђеним условима, критеријумима и начину подношења захтјева.

Уз образац захтјева је неопходно доставити и доказ о посједу земљишта (посједовни лист, лист непокретности или сагласност о закупу земљишта) , увјерење о кућној заједници, увјерење о мјесту пребивалишта, фотокопију личне карте подносиоца захтјева и фотографија објекта у којем ће бити смјештена приплодна јуница.

Захтјеви се предају у периоду од 06. до 15. октобра 2021. године .