Почетак нове школске године у основној школи у Лубницама обиљежен је уз присуство предсједника општине Драгослава Шћекића и његових сарадника. Предсједник  је подијелио уџбенике свим ђацима од првог до деветог разреда, које је обезбједила Општина Беране.

image-0-02-01-503b7cac1e0d5dc819c72d52dbed2c48be506a15d1b3710cdf2ad1ec442b7d24-V

Предсједник Шћекић честитао је ђацима почетак нове школске године. Пожелио је ученицима да у новој школској години остваре добре резултате из свих наставних предмета и добро владање. У даљем обраћању је истакао:

,,Ми смо једини у Црној Гори који смо обезбиједили комплете књига за све основце и надам се да ће се нашим примјером водити убудуће и све остале Општине у Црној Гори. Увјерен сам да ће препознати значај ове акције намијењене првенствено дјеци и њиховим родитељима. Средства која су издвојена су значајна. За ову акцију издвојено је  близу 200.000 еура, јер поред уџебеника има и осталих пропратних елемената. Ово је стумуланс за ђаке јер на тај начин улажемо у образовање. Сматрамо да нема веће ни приоритетније ствари од ове, јер ако створимо услове за квалитетно образовање наш развој ће бити бржи и ефикаснији. Поред ове активности локална управа помаже породице и на сеоском подручју у стварању што бољих услова за опстанак и останак на селу. У том правцу је и обезбијеђена новчана помоћ за мајке са троје и више дјеце“- казао је он.

Директор школе Бобан Дошљак захвалио се предсједнику Шћекићу због доласка у школу на чијем је челу, и изузетног геста који је Општина учинила ђацима, обезбјеђивањем бесплатних уџбеника: ,, Искористио бих прилику да се још једном захвалим Општини Беране на челу са предсједником Шћекићем за ову заиста вриједну донацију која је олакшала породицама да своју дјецу припреме за почетак школске године. Ове године имамо 33 ученика, три ученика мање у односу на прошлу, од чега је само један првак. Све то значи да сви заједно морамо да пронађемо начин да на овим просторима буде убудуће што више ученика“- истакао је директор школе у Лубницама.

14183928_10155231353663881_2425435259236354371_n

Представници локалне управе су данас пожељели срећан почетак школске године ученицима у 12 беранских основних школа. Предсједник СО Беране Горан Киковић је био у подручном одјељењу Основне школе „Вукашин Радуновић“ у Лушцу, а потпредсједници, секретари и службеници су обишли школе у градском и сеоским подручјима.

Општина Беране је прва општина у Црној Гори која је прошле године  свим ученицима прва четири разреда основне школе обезбједила бесплатне уџбенике, а 2014. године уџбенике ученицима првих разреда.

Акцијом је обухваћено преко 2700 ђака, односно ученика три беранске основне школе и пет сеоских .

Општина Беране је уложила велике напоре да, као што је прошле године обећала, планира и издвоји, финансијска средства да би ову акцију спровела на добар начин. За ову намјену издвојено је око 200.000 еура, што је значајан износ за малу општину на сјеверу Црне Горе.