Из беранског Дома здравља моле све грађане да се пријављују за вакцинацију на број 1717 гдје оператери распоређују по старосним и индикационим групама, саопштено је на сједници Оперативног штаба.

Фотографија је настала раније током једне од акција дезинфекције код здравствених установа

Служба заштите и спашавања Општине Беране спровешће вечерас опсежну акцију прања и дезинфекције површина у кругу Дому здравља и Опште болнице, као и прилаза. У сарадњи са Комуналним предузећем наставиће активности на прању и чишћењу градских улица и улаза стамбених зграда.

То је саопштено на данашњој сједници Оперативног штаба за контролу имплементација мјера против заразне болести Ковид-19 Општине Беране, на којој је размотрена тренутна епидемиолошка ситуација у граду.

Наглашено је да је дошло до усложњавања ситуације, те да је у складу са тим потребно обезбиједити појачану контролу поштовања здравствених мјера.

Истакнуто је да сви субјекти адекватно поступају у складу са надлежностима, али је још једном апеловано на грађане да се придржавају мјера.

Из Дома здравља „Др Ника Лабовић“ саопштено је да је слаб одзив становништва у Беранама за вакцинацију.

„Прошле недјеље су вакцинама против коронавируса вакцинисани грађани изнад 80 година, а ове недјеље се вакцнишу они од 75 до 79“, наведено је.

Из ове здравствене установе моле све грађане да се пријављују за вакцинацију на број 1717 гдје оператери распоређују по старосним и индикационим групама.

Поновили су да је кључно у овој ситуацији ношење заштитне маске и одржавање физичке дистанце.