Комунално предузеће одвози отпад из МЗ Ново насеље сваког петка, а од 10. децембра, сваког уторка, одвозиће се отпад из МЗ Парк.

Почиње одвожење отпада у МЗ Ново насеље и Парк

Kao што смо раније већ писали, у оквиру пројекта „Зелена острва“, који финансира Европска унија, хиљаду домаћинстава у нашем граду добиће кантe за одлагање сувог и мокрог отпада.

Мјесне заједнице у којима је спроведен овај пилот пројекат су Ново насеље и Парк, док је у току подјела канти у Пешцима (у дијелу који припада Доњим Пешцима).

„На предлог Комуналног предузећа, а на основу потреба и броја преосталих канти, одредиће се наредне мјесна заједница која ће бити обухваћена овом активношћу. Са задовољством могу да нагласим да је пројекат већ заживио у заједницама Ново насеље и Парк, као и да имао позитивне реакције од грађана“, казала је Маја Пешић, пројект менаџер.

Почиње одвожење отпада у МЗ Ново насеље и Парк

Како је навео Будимир Лабан, координатор поменутих активности, у мјесним заједницама Ново насеље и Парк је већ договорена динамика прикупљања отпада.

„Када је ријеч о МЗ Насеље, а у договору са становницима, отпад се одвози сваког петка. У МЗ Парк ова активност почиње у уторак, 10. децембра. Тако да ће сваке недеље у назначеним данима бити одвожен исти“, објаснио је Лабан.

Почиње одвожење отпада у МЗ Ново насеље и Парк

Предсједници мјесних заједница Парк, Пешца и Ново насеље – Петар Лабудовић, Милена Малевић – Добрашиновић и Драгић Драгојевић сагласни су у оцјени да ће поменута акција Општине Беране и Комуналног предузећа, допринијети унапређењу активности на одржавању чистоће у цијелом граду.