Почетак нове школске године у основној школи у Доњој Ржaници обиљежен је уз присуство предсједникa oпштине Драгославa Шћекићa. Предсједник  је подијелио уџбенике свим ђацима од првог до четвртог разреда, које је обезбједила Општина Беране

Предсједник Шћекић честитао је ђацима првацима, као и ученицима осталих разреда почетак нове школске године. Пожелио је ученицима да своју машту остваре кроз знање, и исказао увјерење да ће многи од њих постизати значајне резултате. У даљем обраћању најавио је да ће локална управа уложити напоре да за следећу годину обезбиједи уџбенике за све разреде основних школа. Општина Беране улагаће у знање ученика и њихов успјех, јер је то успјех свих нас. Посебну пажњу усмјерићемо на села, како би ове школе похађао већи број ученика“.

Директор школе Светолик Чукић захвалио се предсједнику Шћекићу због доласка у школу на чијем је челу, и изузетног геста који је Општина учинила ђацима четири разреда, обезбјеђивањем бесплатних уџбеника. Исказао је задовољство сарадњом са Општином Беране и активностима које су заједнички реализовали у претходних неколико мјесеци.

Представници локалне управе су данас пожељели срећан почетак школске ученицима у 12 беранских основних школа.  Предсједник СО Беране Горан Киковић је био у основним школама на Полици, а потпредсједници и секретари су обишли школе у градском и сеоским подручјима.

Општина Беране је прва општина у Црној Гори која је свим ученицима прва четири разреда основне школе обезбједила бесплатне уџбенике. Општина Беране је прошле године, такође као прва у Црној Гори, обезбједила уџбенике ученицима првих разреда.