У просторијама Туристичке организације Беране одржан је први састанак пројектних партнера на пројекту „Примјена иновација и предузетниство у прекограничном региону Косова и Црне Горе“.

Основни циљ пројекта је допринос одрживом економском развоју кроз подстицање иновација и предузетништва у туристичкој индустрији. Специфични циљеви који се директно односе на активности у пројекту су повећање могућности за коришћење локалних ресурса у туризму и стварање пословних могућности за запослење.

Водећи партнер на пројекту је „Удружење Косова за информационе технологије и комуникације“ из Приштине са партнером НВО “Сyри и Визионит” из Приштине, док је у Црној Гори Туристичка организација из Берана и Црногорски ИТ Кластер из Погорице. Пројектне активности ће се спроводити на територији општине Беране, а предвиђени датум почетка је 15.12.2015. године.

Вриједност пројекта, који ће спроводити ТО у Беранама, износи 152,987,53€. Пројекат у  склопу програма прекограничне сарадње Црна Гора – Косово* 2011-2013 финансира Европска унија,  преко Делегације ЕУ у Црној Гори.