Откуп малине вршиће се по цијени од 1,30 евра по килограму, од чега ће 0,10 бити субвенција Општине Беране, договорено је на састанку представника ресорног секретаријата за пољопривреду и малинара.

У организацији Секретаријата за пољопривривреду, туризам и водопривреду јуче је у великој сали СО Беране одржан састанак са пољопривредним произвођачима – малинарима и откупљивачима малине, као и других пољопривредних производа.

Секретар Божо Премовић, шеф Одјељења за пољопривреду Илија Марковић и савјетница за воћарство Гордана Михаиловић договорили су са произвођачима и откупљивачима да се откуп малине врши по цијени од 1,30 евра по килограму, од чега ће 0,10 бити субвенција Општине Беране.

Почео откуп малине Беране

Откуп ће вршити откупљивачи: Благоје Кљајић (контакт телефон: 067-263-283), Зоран Лутовац (контакт телефон: 068-401-907) и Боле Недовић (контакт телефон: 067-401-801) на лицу мјеста, у малињаку или на претходно договореном откупном мјесту.

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи – малинари који се нису јавили ради уписа у Регистар малинара, да се јаве у ресорни секретаријат за пољопривреду чије се просторије налазе у згради Војног одсјека, улица Полимска број 66 – ради уписа.

Почео откуп малине Беране

„Евиденција је неопходна ради ефикасног праћења откупа малине на терену и да би на основу прикупљених података могли да планирамо агробуџет за 2020. годину, а све у циљу да би се проширила  производња малина на територији општине Беране“, саопштено је из поменутог Секретаријата.