Радови на уређењу парка код Лима у МЗ Стари град, уз помоћ ТИКЕ, очекује се да ће бити завршени у наредних мјесец дана, саопштено је након састанка предсједника општине Драгослава Шћекића са координатором Турске развојне агенције за Црну Гору, Мухамедом Уналијем.

Почело уређење градског парка уз помоћ ТИКЕ

Поводом почетка радова на уређењу једног од четири градска парка, у посјети Беранама боравио је координатор ТИКЕ који се том приликом састао са предсједником Шћекићем и његовим сарадницима.

Ово је била прва званична посјета господина Унала нашој општини од када је ступио на дужност координатора, а то је било у августу ове године.

Почело уређење градског парка уз помоћ ТИКЕ

Током разговора, предсједник је исказао увјерење да ће се наставити добра сарадња и изразио искрену захвалност ТИКИ на подршци коју пружа пројектима у нашем граду.

„Разговарали смо о пројектима који се сада финансирају, затим о онима који су реализовани као и о будућим улагањима“, казао је Шћекић након обиласка парка, који је организован по завршетку састанка у згради Општине.

Према ријечима пројект менаџерке Маје Пешић, Општина Беране је аплицирала код Турске развојне агенције – ТИКА за средства намијењена за реконструкцију парка и иста су одобрена у износу од око 50 хиљада евра, док ће додатна обезбиједити наша локална самоуправа.

„Пројекат уређења градског парка подразумијева постављање мобилијара (клупе и канте), затим успостављање модерног система за наводњавање, као и обнављање расвјете. За сада је направљено дјечје игралиште које ће бити у употреби када се заврши комплетна реконструкција парка што се очекује у наредних мјесец дана“, казала је Пешић, додавши да је Општина  завршила изградњу атмосферске канализације и тротора око самог парка, док ће наредних дана почети активности на уређењу земљишта.

Састанку су присуствовали и након тога обиласку радова, потпредсједник општине Марко Лалевић, менаџер Владимир Ђаковић, савјетник у Служби предсједника Дарко Стојановић и поменута менаџерка.