Одлуком Општинског штаба за заштиту и спашавање, а у организацији Службе заштите, Комуналног предузећа и Дома здравља синоћ је, у циљу спречавања ширења коронавируса, почела дезинфекција јавних површина у граду.

Почела дезинфекција улица у Беранама

Користећи хлор као дезинфекционо средство, које је синоћ обезбиједио Дом здравља, акција је спроведена на платоу испред ове здравствене установе и у неколико улица у градском језгру.

Хигијена је у граду у овом тренутку од кључне важности, тако да ћемо наредних дана наставити са дезинфекцијом и осталих улица у сарадњи са предузећем Водовод и канализација, које ће обезбиједити нове количине хлора“, казао је Тихомир Богавац, начелник Службе заштите и спашавања.

Из ове Службе уједно апелују на грађане да покажу већу одговорност током радова које изводе на својим имањима и избјегну употребу отвореног пламена, како не би долазило до пожара и самим тим и капацитети Службе заштите били усмјерени на наведену акцију дезинфекције градских улица.

Такође, даље наводе да приликом паљевина долази до стварања већих количина дима што отежава нормално функционисање грађана у појединим мјесним заједницама, односно додатно угрожава здравствно стање код суграђана а нарочито код оних који пате од хроничних болести.